Citaten van docenten 2014

“Palladio zet de docent op een voetstuk en nodigt hem of haar tegelijkertijd uit het beste uit zichzelf te halen en na te denken over het eigen functioneren, de eigen mogelijkheden en die van anderen.”
“Dit programma vitaliseert leraren …”
“Ik heb uitermate boeiende gesprekken gevoerd met vakgenoten over lesinhoud, met collega’s over onderwijs, met groepsgenoten over het leven, over passie, over cultuur. En hoewel onderwijs niet
de eerste insteek was, kwamen we uiteindelijk toch altijd bij onderwijs terecht.”
“Ik heb me beloond en gewaardeerd gevoeld omdat mijn school de gelegenheid bood deze ervaring op te doen.”
“Een mooi bezinningsinstrument voor docenten, die dat om allerlei redenen nodig hebben. Sommigen omdat ze alleen staan in de school, anderen omdat ze vastlopen in eigen patronen,
weer anderen omdat ze een verdieping nodig hebben.”
“Gewaardeerde docenten, die dynamisch en elastisch zijn, zijn belangrijk voor het onderwijs. Niet op voorhand dingen afkaarten omdat je ze niet kent. Dit programma laat zien dat er vaak veel ingangen en mogelijkheden zijn, zeker als je ze zoekt.”
“Mijn leerlingen heb ik getrakteerd op verhalen en gedichten over de reis. Ik heb hun toegewenst dat ze in hun leven geregeld van een afstand naar zichzelf en hun bezigheden mogen kijken, omdat dat heilzaam is.”

 

Citaten van teamleiders 2014

“Héééél belangrijk wat afstand doet… en zo’n stad”
“Geweldig om met mensen die in het dagelijks leven een soortgelijke positie in de school vervullen, gedachten, visies uit te wisselen en te reflecteren op je eigen ik. De omgeving waarin je vertoeft schept de ruimte om hierin diep te gaan.”
“De inhoudelijke lezingen dragen bij aan de algemene ontwikkeling en reflectie op het (maatschappelijk) belang van ons beroep”
“Ik voelde me net een spons. Ik vond Palladio één groot cadeau!”
“Ik ben met een koffer met bagage begonnen aan deze reis en ben met een overvolle koffer teruggekomen. Het uitpakken van de koffer is genieten…“
“Palladio heeft heel veel voor mij betekend: nieuwe inzichten, moed, rust en vertrouwen, een bredere blik in de school, de wens om een grotere bijdrage te leveren… en, ik ga weer studeren!”
“Mijn school heeft een zelfverzekerder teamleider terug gekregen”
“Het lijkt erop dat de sfeer en de rust van de omgeving je uitnodigt om met elkaar in gesprek te gaan, ook over meer persoonlijke zaken … in ieder geval was er voor mij de bevestiging dat ik nog steeds teamleider wil zijn.”